Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Alla tillsammans i Föreningshjälpen Tjörn

En insamling för att stötta det lokala föreningslivet!

Succé för Föreningshjälpen Tjörn 1,2 miljoner kronor till föreningslivet

I början på april 2020 möttes vi av dystra nyheter, föreningslivet på Tjörn hade det tufft. I kölvattnet av covid-19 och dess framfart stod våra föreningar med höga kostnader och låga intäkter. Detta till följd av bland annat inställda tävlingar, evenemang, utebliven kioskförsäljning med mera.

Som sparbank med rötterna på Tjörn värnar vi starkt om vårt lokala föreningsliv, något behövde hända och vi ville bidra. Ett frö såddes och växte snabbt. Den 9 april drog vi igång insamlingen Föreningshjälpen Tjörn. En insamling där allmänheten uppmanades att skänka en slant till sin favoritförening och där vi skulle skänka lika mycket som samlats in (upp till 500 000 kronor). Vi å vår sida avsatte en halv miljon kronor till ändamålet. Resten är...en solskenshistoria!

Engagemanget växte i snabb takt och det var en strid ström in på kontot som var tillägnat Föreningshjälpen. Vi såg många initiativ och varianter för att få medlemmar och närstående att skänka pengar till Tjörns föreningar, alla tillsammans.

Vi är överväldigade av mottagandet, vi trodde nog aldrig att vi skulle komma upp till, och förbi, 500 000 kronor, men det gjorde vi! Totalt har 739 enskilda individer och företag skänkt 711 348 kronor via totalt 976 insättningar till Föreningshjälpen Tjörn – helt fantastiskt! Då insamlingen överskred 500 000 kronor innebär det att vår summa pengar, istället för att dubblas, fått fördelas proportionerligt.

Tillsammans har vi gjort vad vi kan för att främja ett välmående föreningsliv i kris och vi hoppas att det inbringade stödet på totalt 1,2 miljoner kronor skall vara till stor hjälp. 

Stort tack för ert engagemang – tillsammans gör vi skillnad för Tjörns föreningsliv!

*Information och villkor för insamlingen

Maxbelopp för bankens bidrag per förening är 100 000 kr. Om totalsumman för insamlingen överstiger 500 000 kr kommer bankens bidrag att fördelas proportionerligt.

Banken betalar ut pengar till de föreningar som uppfyller nedanstående kriterier, men vi förbehåller oss fri prövningsrätt. Detta innebär att vi gör en bedömning över inkomna medel så att de ligger i linje med insamlingens ändamål. I annat fall skickas pengarna tillbaka till avsändaren. 

Kriterier:

  • Föreningen skall vara ideell och ha sitt säte och verksamhet på Tjörn. 
  • Föreningen får inte bedriva extrem verksamhet som strider mot bankens värderingar. 
  • Föreningen skall vara politiskt och religiöst obunden.