Hoppa till textinnehållet

Vi bryr oss om föreningslivet

Som sparbank har vi inga ägare. Ingen som vill plocka ut någon vinst. Det gör att vi istället kan återinvestera vårt överskott genom att bland annat stötta lokala föreningar och initiativ, och därmed bidra till att göra vår bygd till en bättre plats. I denna reportageserie kommer vi att lyfta fram några av de fantastiska eldsjälar och föreningar som banken stöttar. Trevlig läsning!

Vi bryr oss om föreningslivet

Se filmen

Tjörns Motorförening

Gert-Ola Engblom var med och startade Tjörns Motorförening 1978, men kärleken till motorsporten föddes han nog med, säger han.  Han är stolt över att kunna erbjuda ett alternativ till de unga som inte vill hålla på med andra sporter.Tjörns Motorförening - Gert-Ola Engblom - Tjörns Sparbank - 8356

Tjörns Ridklubb

När man kommer till Tjörns Ridklubb tänker man lätt att man hamnat på världens vackraste plats. Men att bedriva ridklubb är kostsamt, så allt sköts helt ideellt. Annika Hellman har varit aktiv i klubben i över tjugo år, och är mest stolt över är det att alla verkar må så bra under ridklubbens tak.Tjörns Ridklubb - Tjörns Sparbank - 8356

Tjörns Brukshundklubb

Tjörns Brukshundklubb firar snart 25-årsjubileum och de senaste tio åren har ordförande Gunilla Samsson suttit bakom rodret. På de åren har hon sett verksamheten genomgå stora förändringar. 

 

 

Tjörns Brukshundklubb - Tjörns Sparbank - 8356

Kulturskolan Tjörn

Kulturskolan på Tjörn är för många som ett andra hem. – Man måste inte älska klarinett eller piano för att trivas här, säger Cathrine Berntsson som är chef över Kulturskolan. Kamratskapet är allra viktigast. Om vi kan hjälpa unga med en vettig sysselsättning på sin fritid, och på så sätt förhindra utanförskap, har vi gjort något mycket värdefullt.

 

 

Kulturskolan Tjörn - Erik Runegrund - Tjörns Sparbank - 8356

Rönnängs IK

Mats Petterssons resa i ishockeyklubben Rönnängs IK började som de flesta andras. I form av entusiastisk förälder. Ganska snart hade han gjort sig en karriär som skridskoknytare och smörgåsförsäljare i fiket. Idag är han ordförande och har en dotter som spelar i klubben och en son som just flyttat till Mölndal för att gå hockeygymnasiet.

 

Rönnäng IK - Tjörns Sparbank - 8356