Hoppa till textinnehållet

Kulturskolan Tjörn

– Kulturskolan på Tjörn är för många som ett andra hem. Man måste inte älska klarinett eller piano för att trivas här, säger Cathrine Berntsson som är chef över Kulturskolan. Kamratskapet är allra viktigast. Om vi kan hjälpa unga med en vettig sysselsättning på sin fritid, och på så sätt förhindra utanförskap, har vi gjort något mycket värdefullt. Det finns också de som efterhand lär sig att älska musik, dans eller konst, men det måste inte vara så från början, påtalar hon.

 

Erik Runegrund är ett utmärkt exempel på det. Han började med saxofon på lågstadiet, egentligen utan att känna någon större passion.

 

– Men så småningom växte det på mig, mycket på grund av att jag tyckte att min saxofonlärare Andreas Jirdell var så cool. Med tiden kände jag dock att det var trummor jag ville hålla på med, säger Erik.

 

Idag har Erik Kulturskolans verksamhet att tacka för sina framtida yrkesdrömmar. Han tog nyligen studenten från Rytmus, en gymnasieskola i Göteborg med inriktning på musikproduktion.

 

– Nu har jag siktet inställt på att vidareutbilda mig inom det, och förhoppningsvis någon gång kunna leva på att producera musik, säger Erik. Trummisrollen i ensemblen CsamBand har han redan, och 2017 fick han Tjörns Sparbanks musikstipendium.

 

– Vår uppgift är att fiska upp talangfulla elever inom alla våra konstarter och ge dem förutsättningar att förverkliga sig själva, säger Cathrine Berntsson. Därför är det extra roligt att se Erik flyga iväg.

________________________________________

 

  •  Tjörns Sparbank är stolta sponsorer till Kulturskolan Tjörn. Under 2017 delade vi bland annat ut stipendier till talangfulla ungdomar och såg till att skolans konstnärselever fick åka till Lars Lerins museum Sandgrund. På bilden ser vi Erik Runegrund, trummis.