Hoppa till textinnehållet

Rönnängs IK

Mats Petterssons resa i ishockeyklubben Rönnängs IK började som de flesta andras. I form av entusiastisk förälder. Ganska snart hade han gjort sig en karriär som skridskoknytare och smörgåsförsäljare i fiket. Idag är han ordförande och har en dotter som spelar i klubben och en son som just flyttat till Mölndal för att gå hockeygymnasiet.

 

I Rönnängs IK finns 270 licensierade spelare, allt från knattar i hockeyskolan till veteraner som håller igång på rekreationsnivå.

 

– För en liten förening som oss är det viktigt att få igång många barn från början, först då har vi möjlighet att på sikt hålla ett seniorlag igång, säger Mats. Runt varje lag finns fem eller sex föräldrar som håller i träningar, matcher, kallelser, som torkar tårar och som ser till att caféet är öppet.

 

Mats har flera drömmar. Att hockeyhallar ska ha riktiga omklädningsrum för tjejer är en. Att spela i ett mixat lag är inte alltid enkelt, ofta får tjejerna låna domarens rum för att byta om. Duscha går inte alltid. En annan dröm han har är att renovera hallen, så att ännu fler väljer hockeyn.

 

– Om vi kan ge dem en aktiv uppväxt med massor av vänner har vi gjort något på riktigt, säger han. De ungdomar som spelar hockey orkar inte hitta på annat bus. Att göra skillnad för barn och unga driver mig.

_______________________________________

 

  •  Tjörns Sparbank är mångårig sponsor till Rönnängs IK. På bilden ser vi Mats Pettersson, ordförande och eldsjäl i föreningen.