Hoppa till textinnehållet

Tjörns Motorförening

Gert-Ola Engblom var med och startade Tjörns Motorförening 1978, men kärleken till motorsporten föddes han nog med, säger han. Både han, hans bror och hans son Alexander har haft sporten i blodet så länge de kan minnas, och att lägga åtskilliga timmar i veckan på att få föreningen i gott trim är ingen uppoffring.

 

– Det är bara roligt, och så har man ju tid som pensionär, skrattar Gert-Ola. Idag sitter han återigen i klubbens styrelse och gläds över en massa saker. Till exempel det senaste medlemsmötet där stämningen var god och alla var överens om vägen framåt. Vi älskar ju samma sak och vill det bästa för föreningen, säger han. Då är det lätt att jobba.

 

Föreningens huvudsatsning är folkrace, att behålla ungdomar i klubben så länge att de hinner bli seniorer och att fortsätta att hålla banan fin. För det krävs både samarbete och ett visst mått av uppfostran av de yngre.

 

– Alla har inte ett gäng curlande föräldrar, så vi försöker hjälpa dem med våra kontaktnät och erfarenheter, säger Gert-Ola. Men samtidigt ger vi dem en lektion i livets skola. Vill man någonstans får man se till att göra det själv. Och att hålla banan i skick är ett hårt jobb, det måste man vara flera som hjälps åt med.

 

Han är stolt över att Tjörns Motorförening kan erbjuda ett alternativ till de unga som inte vill hålla på med andra sporter. Här fångar man många gånger upp de som har ett tekniskt intresse. Och om man tror att det mest är killar som intresserar sig för motorsport på Tjörn så har man fel. En stor andel av föreningens hundratal medlemmar är tjejer.

 

Den senaste tiden har klubben jobbat flitigt med att renovera sin kiosk. De fick ett par gamla bodar från Mossholmens Marina som de nu har snickrat färdigt på.

 

– Kiosken blev kanon. Lite inredning kvar bara som vi förbättrar i vinter, säger Gert-Ola. Vi tar små steg framåt hela tiden. Det är vår melodi, steg för steg.


________________________________________

 

  • Tjörns Sparbank är stolta sponsorer till Tjörns Motorförening. Under 2017 var vi bland annat med och såg till att föreningen kunde rusta upp motorbanan, renovera kiosken och köpa in en folkracebil till Radona Racings ungdomar. På bilden ser vi Gert-Ola Engblom, eldsjäl i föreningen.