Hoppa till textinnehållet

Frågor och svar om amorteringsfritt för dig som privatkund

Three persons in a discussion at a café.
 • Amorteringsbefrielse innebär att du under en begränsad period inte behöver amortera på lån som inte redan är aviserade. Ränta betalas som vanligt.

 • Du fyller i ansökan här

 • Du som bedömer att din ekonomiska situation har eller kommer att påverkas med anledning av effekterna från coronaviruset covid-19.

 • Nej, det räcker att en av låntagarna skickar in ansökan. När den låntagaren skickar ansökan intygar hen samtidigt att övriga medlåntagare är informerade och att ni är överens om att en ansökan skickas in om amorteringsbefrielse för era gemensamma lån.

 • Du kan ansöka om amorteringsbefrielse för bolån och andra privatkrediter du har i Tjörns Sparbank.

   

  Undantag!

  Bankens betal- och kreditkort omfattas inte av amorteringsbefrielsen. Om du har frågor om det ber vi dig kontakta EnterCards kundservice.

 • Bolån – så länge gäller amorteringsbefrielsen
  För bolån ansöker du om amorteringsbefrielse fram till och med den 31 augusti 2021 och omprövning görs var tredje månad. Om coronasituationen kvarstår är det vår ambition att förlänga amorteringsfriheten med tre månader. Beviljas du amorteringsfrihet gäller den alltså tre månader i taget, dock längst fram till och med den 31 augusti 2021. Hör du inget från oss, förlängs amorteringsfriheten i tre månader.

   

  Andra lån – så länge gäller amorteringsbefrielsen
  För andra lån ansöker du om amorteringsfrihet upp till sex månader och omprövning görs efter tre månader. Om coronasituationen kvarstår är det vår ambition att förlänga amorteringsfriheten med tre månader. Beviljas du amorteringsfrihet gäller den alltså tre månader i taget, dock med längsta sammanlagd tid sex månader. Hör du inget från oss, förlängs amorteringsfriheten i tre månader.

 • När du skickat din ansökan får du en bekräftelse på skärmen att vi tagit emot din ansökan. Om du har valt att få ett bekräftelsemeddelande återkommer vi med svar till dig inom 20 vardagar i internetbanken eller via brev.

 • Om du har skickat en ansökan om amorteringsbefrielse men ännu inte fått bekräftelse på att den är beviljad och registrerad så ska amorteringen betalas som vanligt.

  Det innebär att beviljad amorteringsbefrielse kommer att gälla först från och med därpå följande förfallodag.

 • Det kan bland annat vara att alla siffror i ditt eller eventuella medlåntagares personnummer inte stämmer.

   

  Det kan även vara fel eller för få siffror i lånenumret. Du hittar lånenumret på låneavin, i appen eller internetbanken. Ett lånenummer ska bara skrivas med siffror, så här: 880391234567899. Om du kopierar lånenumret från appen eller internetbanken ska du därför ta bort andra eventuella tecken.

 • Om du vill börja amortera igen kan du antingen kontakta din rådgivare eller ringa vår växel på 0304-67 68 69. Du är även välkommen att besöka något av våra kontor.