Hoppa till textinnehållet

Stöd från regeringen till dig som företagare

Många företagare kämpar nu mer än någonsin för att få runt verksamheten. Med tanke på hur coronaviruset har ritat om kartan har nu regeringen tagit fram nya åtgärder som ska göra det lite lättare att driva företag när landet går på halvfart. Vi har listat dem.

 1. Likviditetsförstärkning

  Nu kan företag som behöver förbättra sin ekonomi ansöka om att skjuta upp betalningar för arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och moms. De nya reglerna föreslås börja gälla från den 7 april 2020, men det går att ansöka i efterhand från den 1 januari 2020. Det innebär att om du redan har betalat in skatt på ditt skattekonto för januari till mars kan du få pengarna tillbaka från Skatteverket.

  Anstånd med skattebetalning (Skatteverket.se)

 2. Stöd vid arbetsbrist och sjukdom

  Att ha anställda i tider utan kunder är en utgift man ofta inte kan unna sig. Nu finns möjlighet att dra ner på anställdas arbetstider men att de får behålla en stor del av sin lön. Regeringen tar också på sig att täcka arbetsgivarnas sjuklöner under april och maj.

  Korttidsarbete (Tillväxtverket.se)
  Ersättning för sjuklönekostnad (Försäkringskassan.se)

 3. Hur kan regeringens lättnader hjälpa dig?

  Vi har tagit fram verktyg som kan hjälpa dig att räkna ut hur ditt företags ekonomiska situation kan påverkas med hjälp av regeringens olika stöd.

  Beräkningsverktyg

 4. Samlad information

  Läs mer på regeringen.se