Vad letar du efter?
Meny
Vårt samhällsengagemang
Sponsring
Om oss
Hållbarhet
Säkerhet och bedrägerier

Rönnängs IK

Mats Petterssons resa i ishockeyklubben Rönnängs IK började som de flesta andras: i form av entusiastisk förälder. Ganska snart hade han gjort karriär som skridskoknytare och smörgåsförsäljare. Idag är Mats Pettersson ordförande och har en dotter som spelar i klubben, och en son som just flyttat till Mölndal för att gå på hockeygymnasium.

270 licenserade spelare

I Rönnängs IK finns 270 licenserade spelare, allt från knattar i hockeyskolan till veteraner som håller i gång på rekreationsnivå.

–  För en liten förening som oss är det viktigt att få i gång många barn från början. Det är först då vi har en möjlighet att på sikt hålla ett seniorlag i gång, säger Mats.

Runt varje lag finns fem eller sex föräldrar som håller i träningar, matcher, kallelser, som torkar tårar och ser till att caféet är öppet. Mats har flera drömmar; att hockeyhallar ska ha riktiga omklädningsrum för tjejer är en av drömmarna.

–  Att spela i ett mixat lag är inte alltid enkelt, ofta får tjejerna låna domarens rum för att byta om. Duscha går inte alltid.

En annan dröm Mats har är att renovera ishallen, så att ännu fler väljer hockeyn.

–  Om vi kan ge dem en aktiv uppväxt med massor av vänner så har vi gjort något på riktigt, säger han. De ungdomar som spelar hockey orkar inte hitta på annat bus. Att göra skillnad för barn och unga är det som driver mig, avslutar Mats.

Mångårig sponsor till Rönnängs IK

Tjörns Sparbank är mångårig sponsor till Rönnängs IK. Mats Pettersson är ordförande och eldsjäl i föreningen.

Vill du läsa om fler eldsjälar och föreningar?