Meny
Vårt samhällsengagemang
Om oss
Hållbarhet
Säkerhet och bedrägerier

Kulturskolan Tjörn

–  Kulturskolan Tjörn är för många som ett andra hem. Man måste inte älska sin klarinett eller sitt piano för att trivas här, säger Cathrine Berntsson som är chef över Kulturskolan.

Kamratskapet är allra viktigast

Det är kamratskapet som är allra viktigast. Om Kulturskolan Tjörn kan hjälpa unga med en vettig sysselsättning på sin fritid, och på så sätt förhindra utanförskap, har vi gjort något mycket värdefullt.

–  Det finns också de som i efterhand lär sig att älska musik, dans eller konst. Men det måste inta vara så från början, påtalar Cathrine Berntsson.

Erik Runegrund är ett utmärkt exempel på detta. Han började spela saxofon på lågstadiet, men utan att känna någon större passion för det.

–  ­Så småningom växte det på mig. Mycket tack vare att jag tyckte min saxofonlärare, Andreas Jirdell, var så cool. Med tiden kände jag dock att det var trummor jag vill hålla på med, säger Erik.

Idag har Erik Kulturskolan Tjörns verksamhet att tacka för sina framtida yrkesdrömmar. Han tog nyligen studenten från Rytmus, en gymnasieskola i Göteborg med inriktning på musikproduktion.

–  Nu har jag siktet inställt på att vidareutbilda mig inom det, och förhoppningsvis någon gång kunna leva på att producera musik, säger Erik.

Rollen som trummis i ensemblen CsamBand har han redan, och 2017 fick Erik Tjörns Sparbanks musikstipendium.

–  Som kulturskola är vår uppgift att kunna fiska upp talangfulla elever inom alla våra konstarter och ge dem förutsättningar att kunna förverkliga sig själva. Därför är det extra roligt att se Erik flyga i väg, säger Cathrine Berntsson.

Stipendier till talangfulla ungdomar 

Tjörns Sparbank är stolta sponsorer till Kulturskolan Tjörn. Under 2023 delade vi ut stipendier till talangfulla ungdomar och vi har sett till att skolans konstnärselever fått åka till Lars Lerins museum Sandgrund i Karlstad.

Vill du läsa om fler eldsjälar och föreningar?