Vad letar du efter?
Meny
Vårt samhällsengagemang
Sponsring
Om oss
Hållbarhet
Säkerhet och bedrägerier

Tjörns Brukshundklubb

Tjörns Brukshundklubb firar snart 25-årsjubileum och de senaste tio åren har ordförande Gunilla Samsson suttit bakom rodret. Under dessa år har hon sett verksamheten genomgå stora förändringar.

–  ­Förr hade vi tre fulltecknade kurser varje kväll, fyra dagar i veckan. Men så är det inte längre. Konkurrensen är större och människors tid är alltmer värdefull kanske, säger Gunilla.

Men i Tjörns Brukshundsklubb har man inte dragit ner ambitionen, snarare har man mer i görningen än på länge, och hundarnas behov av bra träning har ju knappast minskat.

–  ­När man tränar en hunds naturliga färdigheter mår de som bäst. Vi har en massa olika kurser och tävlingar som hjälper till med det, säger Gunilla som är en av ett tjugotal ideella krafter i föreningen.

Gunilla tänker på den nya tävlingsformen Nose Work där brukshundklubben snart ska samarrangera en större tävling, men också på nya kursplaner för att kunna möta hundägare som vill utveckla sin hund, men som inte är sugna på tävlingsmomentet. Under 2017 behövde klubben hjälp med finansiering av nya agilityhinder. De gamla var i alltför dåligt skick och fick inte lov att användas längre. Men stora hinder kostar pengar.

–  ­Vi sökte därför sponsring från Tjörns Sparbank och höll ärligt talat på att ramla av stolen när vi fick besked om att Tjörns Sparbank bekostade hela satsningen, ler Gunilla brett.

Alla medlemmar i föreningen är välkomna att använda både den nya hinderbanan och den fina inomhusbanan.

–  ­Det är så givande att se när det är mycket verksamhet i gång. Hos oss spelar det ingen roll vad du jobbar med eller i vilken ålder du är i, vi möts och förenas i ett gemensamt intresse för hunden, avslutar Gunilla.

Stolta sponsorer 

Vi på Tjörns Sparbank är stolta sponsorer till Tjörns Brukshundklubb. Under 2017 var vi bland annat med och såg till att klubben fick nya och moderna balanshinder till sin agilityverksamhet.

 

Vill du läsa om fler eldsjälar och föreningar?