Meny
Vårt samhällsengagemang
Om oss
Hållbarhet
Säkerhet och bedrägerier

Tjörns Ridklubb

Vid den natursköna viken i Gunneby Kile har Tjörns Ridklubb funnits sedan 1984. Klubben startade redan tretton år innan dess, vilket gör den till den äldsta ridklubben på ön. Med sina 160 medlemmar i alla åldrar, varav 100 är aktiva ryttare, har klubben blivit viktig knutpunkt för många hästintresserade Tjörnbor.

En av dem som kallar Tjörns Ridklubb sitt andra hem är Filippa Lärn. Med 3,5 års erfarenhet som ridlärare på klubben och en passion för ridning sedan barnsben är hon en nyckelperson i klubben.

"Tjörns Ridklubb erbjuder ridlektioner och aktiviteter för olika nivåer av ryttare", berättar Filippa. "Vi arrangerar flera tävlingar varje år, där den största är 'Bohuscupen', en ponnyhoppningstävling som går av stapeln varje vår."

Att arbeta på en ridklubb är ett mångsidigt jobb, enligt Filippa. Förutom de dagliga rutinerna som att ta hand om hästarna och stallet, är varje dag fylld av varierande uppgifter. På kvällarna håller hon ridlektioner två gånger i veckan.

Tjörns Ridklubb är en ideell förening och är därför beroende av frivilliga insatser och sponsorer som Tjörns Sparbank.

"Vi har många fantastiska eldsjälar i klubben, inklusive styrelsen, som lägger ner otaliga timmar för att se till att klubben blomstrar”, förklarar Filippa.

Hon nämner också att styrelsen har ett starkt fokus på miljö och hållbarhet. De strävar efter att minska fodersvinnet och att minska utsläppet av gödsel i havet genom olika åtgärder.

För dem som är intresserade av att börja rida finns det flera möjligheter att prova på. Klubben erbjuder ponnyridning på lördagar – perfekt för nybörjare. Det arrangeras även prova-på-dagar utspridda över året, och de som vill får testa på ridning i någon av de olika grupperna som finns.

Vi på Tjörns Sparbank är stolta sponsorer till Tjörns Ridklubb. Under 2023 var vi bland annat med och köpte in nytt underlag till manegen.

horses

Vill du läsa om fler eldsjälar och föreningar?