Hoppa till textinnehållet

Arvskifte - dela upp arv mellan dödsbodelägare

Eklöv

För att det ska vara tryggt och enkelt för dig så hanterar en specialistgrupp hos oss arvskiften. Detta gäller oavsett om du är privatperson eller boutredningsman som utsetts av tingsrätten att förvalta dödsboet.

Arvskifteshandling

Ett arvskifte är ett privat avtal kallat arvskifteshandling mellan samtliga dödsbodelägare. Avtalet fastställer fördelningen av den avlidnes tillgångar efter att skulder betalats och en eventuell bodelning upprättats.

Vi hanterar arvskiften för privatpersoner som är kund hos Tjörns Sparbank. För snabbast handläggning skickar du bara in de handlingar som beskrivs under checklistorna nedan till vår adress:

Tjörns Sparbank
Arvskifte
Svenborgsvägen 1
471 94 Kållekärr

Behöver du hjälp med hur du fyller i blanketterna, ring 0304-67 68 69 eller besök ett bankkontor.

Arvskifte tidsgräns

Dödsbodelägare kan i princip avvakta hur länge som helst med ett arvskifte. Det finns alltså inte någon tidsgräns för arvskifte. 

Vi hanterar inkomna ärenden i tur och ordning. Har dödsboet fonder eller värdepapper som behöver säljas omgående kan du även besöka kontor för att lägga säljordern direkt.

Arvskifte - olika typer av checklistor

Vad händer när du skickat in handlingarna?

  1. Eventuella kompletteringar

    Om det finns otydligheter i det som du har skickat in eller om dina handlingar av någon anledning behöver kompletteras kommer en av våra specialister att kontakta dig.

  2. Bekräftelsebrev när arvet är skiftat

    När arvet är skiftat skickar vi ett bekräftelsebrev att uppdraget är utfört till den som företräder dödsbodelägarna i samband med skiftet.

Frågor?

Har du frågor om ditt ärende är du välkommen att ringa oss på telefonnummer: 0304-67 68 69.